×

Προειδοποίηση

Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML


berdikousa 1 newlogoΟ Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Βερδικούσιας ιδρύθηκε το 1986. Την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Συλλόγου είχαν μια ομάδα συγχωριανών με επικεφαλής το Μπάρμπα-Μήτσιο το Μιχαλέ,τον Τούσιο. Μαζί του συνεργάστηκαν ο μπάρμπα-Μήτσιος ο Χατζής και άλλοι γνωστοί Βερδικουσιώτες  που αγαπούσαν την παράδοση και πρωτοστατούσαν στις διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με βερδικουσιώτικα έθιμα του χωριού μας.

Βασικός σκοπός του Συλλόγου είναι η διαφύλαξη των εθίμων και των παραδόσεων του χωριού μας, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Βερδικουσιωτών όπου και να βρίσκονται, καθώς και η ενίσχυση των δεσμών των νέων Βερδικουσιωτών που ζουν μακριά από το χωριό μας. Γενικός στόχος του συλλόγου η στήριξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Βερδικούσιας και η δημιουργία πνευματικής κίνησης στο χωριό μας, γεγονός που  δημιουργεί κίνηση στο χωριό και  φέρνει κάθε φορά κόσμο στη Βερδικούσια.

Μέχρι σήμερα είναι γεγονός ότι ο Σύλλογος, χάρη στην προσπάθεια των Διοικήσεων αλλά και τη στήριξη των κατοίκων ,έχει να επιδειξει ένα σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς.

Αξέχαστες θα μείνουν οι διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου στις παραδοσιακές γιορτές του χωριού μας όπως η Πρωτοχρονιά με τους Καπεταναρέους, οι αποκριές με τις φουρφούρες, οι Λαζαρίνες και τα Πασχαλόγιορτα κλπ.

Ο Σύλλογος συνεργάζεται στενά με την Κοινότητα και  τους Συλλόγους Βερδικουσιωτών Ν. Λάρισας και Αμπελίων στις διάφορες εκδηλώσεις. Κάθε χρόνο διοργανώνονται σταθερά το αντάμωμα των απανταχού Βερδικουσιωτών και το Παιδικό Φεστιβάλ δημοτικών χορών στην περίοδο του καλοκαιριού ενώ κάθε χειμώνα γίνεται η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου.

Αξίζει να αναφέρουμε μια άλλη σημαντική δραστηριότητα του Συλλόγου. Είναι η συμμετοχή του σε εκδηλώσεις του εξωτερικού όπου εκπροσώπησε επάξια το χωριό μας. Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογός μας πήρε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού που έγινε στη Σικελία όπου πήρε  και το πρώτο βραβείο παραδοσιακής φορεσιάς. Επίσης ταξίδεψε στην Τσεχία και στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας όπου πήρε μέρος  σε εκδηλώσεις του Πανθεσσαλικού  Συνδέσμου  του οποίου Πρόεδρος είναι η συμπατριώτισσά μας Σοφία Μιχαλέ και όπου δραστηριοποιείται με χορευτικά συγκροτήματα ο επίσης συμπατριώτης μας Νίκος Θάνος.

Σήμερα στα πλαίσια του Συλλόγου  λειτουργούν χορευτικά τμήματα με Δάσκαλο το γνωστό καθηγητή Δημ. Χατζή. Επίσης λειτουργεί τμήμα Γυμναστικής με το συντονισμό της συμπατριώτισσάς μας Βασιλείας Ιγγλέζου.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αρχείο με χρήσιμους

συνδέσμους σε φορείς 

της περιοχής μας και

της πολιτείας.

 

Περισσότερα

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πρόεδρος : Μαίρη Τάκα

Βερδικούσια Ελασσόνας

400 05

(+30) 24920 81319

(+30) 24920 81319

info@verdikousia.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER :

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30